Så lever du ett hälsofrämjande liv

Att leva mer hälsosamt behöver inte vara krångligt. Enkla saker som att minska på sockret, äta mer grönsaker och dricka mer vatten kan göra stor skillnad för hälsan. En aktiv vardag och bra sömn bidrar också till ett hälsosamt liv.

För att du ska leva ett friskt liv utan större besvär behöver du göra medvetna val i din vardag. Bland annat behöver du motionera, sova tillräckligt och äta mat som är näringsrik. Bra mat innehåller nödvändiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Men det är inte helt enkelt att lyckas fylla depåerna i kroppen med enbart mat. Ibland är det bra att ta kosttillskott som ett komplement till den vanliga maten du äter. Om du vill komplettera din kost ska du kika på Vitaepro som är ett kosttillskott som gynnar hela kroppen.

Ta hand om muskler och leder med kosttilsskott

Du kan bland annat med Vitaepro stärka immunförsvaret, musklerna, lederna och bindväven. Om du är aktiv i vardagen är Vitaepro ett ännu bättre val, eftersom det är ett kosttillskott för ett liv i rörelse. Om du vill ha en god livskvalité både nu och när du blir äldre är det viktigt att ta hand om muskler och leder. Vitaepro innehåller väldokumenterade ingredienser och du kan få kosttillskottet direkt hem i brevlådan var sjätte vecka.

Mat som gynnar hälsan

Om du vill äta hälsosamt ska du satsa på att äta mycket grönsaker, frukt och bär. Du kan med fördel välja olika typer av kål, broccoli och rotfrukter. Fullkorn, osötade mejeriprodukter och nyttiga oljor är andra bra saker du kan äta. Fisk och skaldjur är perfekt att försöka äta ungefär två till tre gånger i veckan, variera gärna fisksorterna. Om du äter lite fisk kan du komplettera kosten med omega-3 som är väldigt viktigt för att du ska kunna må bra.

Viktiga vitaminer och mineraler

Vitamin D kan vara fördelaktigt att ta under vinterhalvåret då solen inte lyser lika mycket. Zink är en livsviktig mineral och magnesium likaså. C-vitamin kan ibland också vara gynnsamt att ta i form av kosttillskott. Du kan alltid kontrollera om du har några brister för att se vad du kan behöva komplettera din kost med. Förutom mat ska du tänka på att inte slarva med sömnen – försök sova i 7–9 timmar.