Ät superfood som boostar din träning

Superfood är ett begrepp som blivit allt vanligare och trendigare de senaste åren. Vi blir allt mer måna om vad vi stoppar i oss och hur vi kan ge våra kroppar bästa möjliga förutsättningar. Med hjälp av superfood kan du få en hälsosammare livsstil och på så sätt även få ut mer av träningen.

När många tänker på superfood tänker de på dyra, lyxiga matvaror som bara högklassmänniskor har råd med. Faktum är att det finns superfood överallt runtomkring oss. Du äter säkert en hel del superfood utan att veta hur fantastisk mat det faktiskt är. Passa på att läs mer om superfood här om du vill lära dig mer om vad din kropp behöver för att fungera optimalt.

Superfood som du redan har hemma!

Om du tar dig en titt i kylskåpet och skafferiet märker du säkert att du redan har en del näringsrik mat som kvalificeras som superfood. Några exempel på superfood du säkert redan har hemma är:

  • Mandlar
  • Banan
  • Havregryn
  • Morötter
  • Ägg
  • Citron

Välj svensk superfood

Vissa har uppfattningen om att superfood är exotiskt och ofta kommer från andra sidan jorden. Faktum är att vi har otroligt många svenska nyttigheter som vi kan ta vara på lokalt. Genom att konsumera livsmedel som lingon, nässlor, blåbär, rönnbär och ringblomma kan vi få i oss otroligt mycket näring samtidigt som det påverkar klimatet minimalt. Matkonsumtion påverkar klimatet men om vi väljer naturligt förekommande växter och bär kan vi tillsammans må bättre och hjälpa vår planet lite på traven.

Ät ordentligt när du tränar!

Tyvärr är det många som tränar som äter för lite mat. Att motionera regelbundet är otroligt bra för alla men om du inte äter tillräckligt mycket eller tillräckligt näringsrik mat kan kroppen ta stryk. För att kroppen ska kunna bygga muskler och må bra behöver den tillräckligt med näring. Då kommer superfood väl till hands. Genom att välja näringsrika matvaror och äta regelbundet kan du få ut så mycket som möjligt från din träning. Genom att välja näringstät mat är det också enklare för dig att äta tillräckligt med mat för att orka med träningen.