Debattartikel i Dagens Samhälle

dsRFHL har i dag en debattartikel i Dagens Samhälle om förra veckans nyhet att Sverige 2014 noterade ett nytt rekord för de narkotikarelaterade dödsfallen i Socialstyrelsens dödsorsaksregister.

Vi skriver dels om att Sverige behöver en bättre uppföljning och en mer kvalitativ statistikserie som ger bättre information om de narkotikarelaterade dödsfallen. Det är viktigt inte minst som underlag till de politiker som bär det högsta ansvaret för att ta fram en välfungerande narkotikapolitik. Som det är i dag brister statistiken i såväl insamling som presentation, läs mer i debattartikeln om våra resonemang!

Vi skriver även om några av de folkhälso-, social- och narkotikapolitiska förslag som RFHL driver för att minska dessa narkotikarelaterade dödsfall.

Vi avslutar debattartikeln med att det går att minska dödsfallen om vi bara vågar tänka om och tänka nytt!

Vill du kommentera debattartikeln går det bra att göra det i kommentarsfältet på vår Facebook-sida (leta upp inlägget om denna artikel och kommentera under den). Glöm inte att sprida vår debattartikel i sociala media, till exempel på din Facebook-sida eller på din twitter!

Samarbetspartners

Följ oss